Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. ROBUSTA

ROBUSTA

Káva jako taková dostala své jméno po latinském označení rostlinného rodu Coffea.

Pojem robusta je v zásadě identický s nejvíce pěstovaným druhem Coffea canephora. Je to odolný keř nebo 10 metrů vysoký strom. Plody má kulaté a do uzrání potřebují asi 11 měsíců. Oválná semena jsou poněkud menší než zrnka arabicy.

Česky a babsky řečeno: Robusta je hrubší, drsnější a má více kofeinu než její jemná sestra arabica. Ve velkém světě kávového byznysu se čisté robusty prakticky nepraží, protože jsou brány za poddruhové a méněcenné. Chyba! V robustách se schovává opět toliko gurmet (druhů) a v každé naleznete něco jiného, plus k tomu získáte více kofeinu a výraznou chuť. Například káva z Toga má snad nejvíce kofeinu ze všech možných káv.