Svět kávy je tak moc rozmanitý a široký, skrývá se v něm tolik chutí, vůní a požitků! Naším snem je toto všechno přinést i k vám. Proto pražíme více než 30 druhů káv. Neomezujeme se jen na arabicu, ale máme i čistou robustu, mícháme vlastní směsi, pražíme i dva druhy bezkofeinové kávy a vytvořili jsme naše Outdoor kafe. Věříme, že co člověk, to jiná chuť, proto sázíme na rozmanitost a hlavně přece "Dobrá káva je taková, která vám chutná!"
Jsme malá rodinná Pražírna kávy VOLKAFE z Trutnova, která se kávovému řemeslu věnuje od roku 2000 a od roku 2016 vyrábíme ručně zpracovanou čokoládu v různých formách, čokoládové bonbony a plněné čokoládové pralinky.
Pár poznámek, které by Vám mohly usnadnit vyhledávání v našem e-shopu.
- kávu pražíme tak, jak nám chutná a po létech zkušeností i tak, jak chutná vám - na středně tmavo.
- Směsi A1 a Homér byly oceněny na České chuťovce 2012 a 2013, spolu se 100% arabicou Costa Ricou. Roku 2014 Chuťovku získala 100% arabica Colombia Rio Magdalena, roku 2015 byla oceněna 100% arabica Guatemala SHB Teresita, v roce 2016 100% arabica San Domingo Barahona "AA",v roce 2019 Outdoor kafe a 100% arabica Papua Nová Guinea Plantation "AA".
Svět kávy je tak moc rozmanitý a široký, skrývá se v něm tolik chutí, vůní a požitků! Naším snem je toto všechno přinést i k vám. Proto pražíme více než 30 druhů káv. Neomezujeme se jen na arabicu, ale máme i čistou robustu, mícháme vlastní směsi, pražíme kávu s licencí Fair Trade, pražíme i dva druhy bezkofeinové kávy a vytvořili jsme naše Outdoor kafe. Věříme, že co člověk, to jiná chuť, proto sázíme na rozmanitost a hlavně přece "Dobrá káva je taková, která vám chutná!"
Už od prvního momentu, kdy se nám v hlavě urodila myšlenka, že bychom začali pražit vlastní kávu pod naším jménem, bylo jasné, že půjde o kvalitu před kvantitou.
Chceme si naší kávou být jistí, proto si ji v každém momentu držíme ve vlastních rukou. Sami si ji vybíráme, sami skládáme pytle s kávou, sami si ji vážíme a přebíráme, sami určujeme proces pražení a posuzujeme kvalitu a výsledek. Pak je na nás jí navážit, zabalit, doporučit a prodat. Projde nám rukama každé zrnko a my do něj vkládáme všechny naše nabité zkušenosti a vědomosti.
Nabízíme kávu, za kterou si stojíme, která nám chutná a nese naše jméno.